Kako su košarkaši BiH reagovali na sada već famozni Dončićev time-out?

Slovenac je bio ljutit

Kako su košarkaši BiH reagovali na sada već famozni Dončićev time-out?

A. Čaušević

Mnogi mediji su prenijeli psovke Luke Dončiće na sada već famoznom time-outu protiv Bosne i Hercegovine. 


Košarkaška reprezentacija BiH je potvrdila svoj kvalitet pobijedivši Sloveniju 97:93. Ta pobjeda se smatra iznenađenjem budući da je došla protiv aktuelnog prvaka Evrope.

Roberson sa 23 te Musa sa 22 poena su odigrali vrhunski, ali svakako ne treba zaboraviti ni Nurkića(12) te Adića (12), Gegića(6) i Vrabca(6) koji su postizali ključne poene kada se meč lomio.

Na drugoj strani Dončić je bio blizu triple-double učinka (16p, 8s, 8a), ali generalni dojam je da najbolji slovenački košarkaš nije bio na svom prepoznatljivom nivou.

Zvijezda Dallas Mavericksa je bila i ljutita na kraju utakmice prilikom jednog time-outa kada je i počeo psovati iako se ne može jasno razumjeti o kakvim psovkama radi.

Fanovi BiH su ubijeđeni da je sjajni košarkaš u potcjenjivačkom tonu govorio za bh. košarkaše te da je navodno rekao "od koga mi gubimo", iako se to ne može jasno čuti.

Oglasi

Tu scenu su vrlo brzo prenijeli portali i društvene mreže, pa je manje-više brzinom svjetlosti doputovala i do popularnih košarkaških Zmajeva.

Prema informacijama SportSport.ba košarkaše BiH Dončićeva reakcija nije ni pogodila ni uzbudila. Tačnije reagovali su dosta ravnodušno.

U glavi im je samo pobjeda nad Slovenijom, ali i ono što slijedi u naredna dva meča, protiv Francuske i Litvanije. Moglo bi se reći da je to pravi način na koji se gradi mentalitet pobjednika.

Izabranici Adisa Bećiragića će danas pauzirati od mečeva. Ključni susreti za prolazak u osminu finala su utorak i srijedu.

Prvu meč za toliko željenu nokaut fazu igra se u utorak protiv Francuske od 14:30, dok će se u istom terminu u srijedu igrati i duel protiv Litvanije.

Top Komentari

VenamaHrabrih
Zašto lažete, bijednici??? Vas sport ne interesuje, nego huškanje i zavađanje, a samo da imate više klikova! Gowna!!! Dončić je rekao, doslovno (prevod): "Ići ćemo do finala i to? Aa? Hajte u pyzdumaterinu! Onda od Bosne izgubimo! U pyzdumaterinu, što prije pričamo!!"
6 1
Samosloboda.forzajuve
Nemojte se blamirat.. covjek je rekao : kaj naprej govorimo.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti