U autobusu Nurkić poziva velikana naše muzičke scene, a onda su svi zajedno zapjevali

Slavi se uz Halidov hit

U autobusu Nurkić poziva velikana naše muzičke scene, a onda su svi zajedno zapjevali

E. Škorić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu nad aktuelnim prvacima Evrope, selekcijom Slovenije, rezultatom 97:93.

Kao potpuni autsajderi, bh. košarkaši napravili su senzaciju protiv Luke Dončića i društva, pa nakon tri kola Eurobasketa u 'grupi smrti' imaju omjer 2-1. Na dobrom smo putu da prođemo u drugi krug, nedostaje još jedna pobjeda u duelima s Francuskom i Litvanijom ili da nam pomognu Mađari, pa u narednom kolu dobiju Litvaniju.

Selektor Adis Bećiragić je najavio duel s Francuzima koji se igra u utorak:

“Znam da se osjećaju veoma ljutito nakon prvog poraza od nas. Sigurno je da žele revanš, ali mi želimo biti još bolji. Bit će to sjajan meč”, rekao je selektor Bećiragić.

Međutim, igrači koji su umorni sada zaslužuju malo odmora, ali i puno slavlja. Po povratku iz dvorane u Koelnu, u autoubusu su zapjevali hit Halida Bešlića, a interesantno da je prethodno Nurkić pozvao slavnog bh. pjevača mobitelom.

"Vozimo se nazad u hotel. Samo sam vas htio nazvati...", govori Nurkić Bešliću, pa onda svi u glas počinju pjevati: "Pamtiću te cijelog života, pamtit ću te ja...".

Oglasi

Čini se da su Nurkić i njegovi prijatelji postali kao jedno, vidi se to po izjavama, po njihovom ponašanju, na treninzima i na utakmicama. Oni su jednostavno nešto posebno, a mi ovih dana uživamo u svakom njihovom meču.

Podsjetimo, Zmajevi su u prvom kolu dobili Mađare, pa izgubili od Njemačke u drugom iako su odigrali dobar meč, a onda slomili velike Slovence u infarkt završnici.

Svemu je prethodila velika pobjeda nad Francuskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Musa Robersonu "dao" bosansko ime i sve nasmijao, pa objasnio kako je zaustavljen Luka Dončić

John Roberson i Džanan Musa su predvodili naš nacionalni tim sa 23, odnosno 22 poena. Prilikom davanja izjava bh. novinarima, Musa je upitan hoće li dati Johnu bosansko ime, a on u šali rekao: "Dževad".

"Džon (John) kao Dževad", uz smijeh je rekao Musa, pa je nastavio: "Ono što ova zemlja i što ovi igrači i navijači zaslužuju je nešto nevjerovatno. Zaslužujemo sve. Za nas je svaki poraz tragedija jer nam je stalo, a nakon svake pobjede euforija kao da smo prvaci svijeta. To je pokazatelj koliko je ljudima stalo. Zato se borimo. Ja sam ostavio sve što sam imao na terenu i svi momci. Malo prije sam zakasnio Jusufa i pitam ga je li moguće da smo ovoliko umorni, tako da se idemo sada malo odmoriti".

Oglasi

Poruka Bosancima i Hercegovcima?

"Mi se nastavljamo boriti na terenu koliko god je to moguće i bukvalno davati zadnji kap krvi i znoja".

"Moram da pohvalim igrače koji nisu igrali, a toliko su angažovani, kao da igraju 25-30 minuta. Uključeni su u sve. Svi su prihvatili svoju ulogu, samo za jedan cilj a to je da što više pobjeđujemo", dodao je Musa.

Kako smo zaustavili Luku Dončića?

"Napokon smo vidjeli šta je Atić u stanju uraditi, Lazić, Vrabac i Gegić su isto uradili veliki posao. Imamo momke koji su inatom igrali odbranu protiv najjačeg na svijetu".

"Bitno nam je da ne padamo u trećoj četvrtini kao inače. Bilo je nekih padova, ali ovi momci su tu jedan za drugog, čak i ako gubimo 10 razlike", ističe Musa, najavivši meč s Francuzima.

"Nevezano za rezultat, mi ćemo u obje utakmice igrati kao da je zadnja utakmica na EP. Onda ćemo razmišljati o svemu".

Top Komentari

semirM
Gdje bi nam bio kraj da imamo uslove kao npr Slovenci...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi