FIBA promijenila format takmičenja u košarkaškoj Ligi prvaka

Igokea zna potencijalne protivnike

FIBA promijenila format takmičenja u košarkaškoj Ligi prvaka

A. Čaušević

Nakon najnovijeg razvoja pandemije COVID-19, Odbor košarkaške Lige prvaka odobrio je promjenu formata za regularnu sezonu 2020/21, saopšteno je iz KSBiH.

Preciznije, na osnovu informacija koje je dobila FIBA-ina medicinska savjetodavna grupa za COVID-19 (MAG) koja je pregledala najnovije znanstvene podatke i publikacije koje je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) dostavila FIBA-i, kao i mišljenje imunoloških stručnjaka, Odbor košarkaške Lige prvaka odlučio je prilagoditi format takmičenja.

Kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost igrača, trenera i službenih lica, ali i osiguralo pošteno takmičenje, BCL regularna sezona igrat će se u osam grupa od po četiri ekipe, umjesto četiri grupe po osam.

Klubovi će odigrati po šest utakmica u Round Robin sistemu (tri utakmice kući, tri u gostima), pri čemu će se dvije najbolje ekipe u svakoj grupi kvalificirati za osminu finala.

Ukoliko Igokea večeras savlada portugalski Sporting igrat će u grupi G sa Limogesom, Turk Telekomom i Hapoelom iz Jerusalema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi