Igokea savladala Cluj, dobra partija Edina Atića
Foto: championsleague.basketbal

Izabranici Dragana Bajića ostvarili veliku pobjedu

Igokea savladala Cluj, dobra partija Edina Atića

E. Dindić

U prvoj utakmici kvalifikacija za Ligu šampiona košarkaši Igokee savladali su ekipu Cluja rezultatom 82:75.

Od prvog minuta, košarkaši Igokee nametnuli su svoj stil igre te nakon prvog perioda imali dvocifrenu prednost.

Nakon prvih 10 minuta susreta rezultat je glasio 23:13 u korist izabranika Dragana Bajića.

Drugi dio igrao se koš za koš, gdje se bolje snalaze košarkaši Cluja te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 18:15. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 38:30 u korist Igokee.

Treći period donosi pravu rapsodiju Igokee, koja pogađa iz svih pozicija te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 22:13. Tako je rezultat nakon 30 minuta glasio 60:44 u korist Igokee.

Nije se tim iz Rumunije predavao ni u posljednjem periodu u par navrata uspio je da dođe i na pet poena zaostatka, ali za nešto više jednostavno nisu imali snage. Na kraju Igokea slavi veliku pobjedu rezultatom 82:75.

U pobjedničkom sastavu bolji od ostalih bili su Jackie Carmichael sa 25 poena dok je bh. reprezentativac Edin Atić susret završio sa 12 poena.

Cluj u ovom susretu predvodili su Justin Edwards sa 22 poena, dok su po Donatas Tarolis i Patrick Richard dodali po 15, dok je bh. reprezentativac Andrija Stipanović susret završio sa pet poena i osam skokova. 

Za dva dana košarkaši Igokee igraju odlučujuću utakmicu protiv Sportinga iz Lisabona, gdje će pobjednik tog susreta izboriti nastup u grupnoj fazi takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi