Litvanija slavila, Mađarska poražena, Fracuska sigurna

Prijateljske utakmice

Litvanija slavila, Mađarska poražena, Fracuska sigurna

Emir Dindić

Danas su također odigrane i prijateljske utakmice, kao posljednje uigravanje pred nastupajući Eurobasket. Svakako najzanimljivije su one protivnika naše selekcije na Eurobasketu reprezentacija Litvanije, Mađarske i Francuske koje su svoje susrete igrale večeras.

Litvanija je dočekala Španiju i sa pravom pokazala da će biti ozbiljan protivnik svima na Eurobasketu. U jednom zanimljivom susretu slavili su na kraju sa 78:76. Nakon prvih 10 minuta bilo je 25:17 za domaćina. I u nastavku bolja igra Litvanije koja i drugi period dobija rezultatom 14:13. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 39:30. U nastavku bolja igra Španije koja treći period dobija rezultatom 23:17, te nakon 30 minuta rezultat je glasio 56:53. U posljednjem periodu vodila se velika borba ali na kraju Litvanija slavi rezultatom 78:76.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Ignas Brazdeikis sa 16 koliko je postigao i Jonas Valanciunas. Bolji od ostalih u selekciji Španije bili su Lorenzo Brown sa 18 odnosno
Dario Brizuela sa 12.

Hrvatska je dočekala Mađarsku te na kraju slavila ubjedljivu pobjedu rezultatom 84:64. Imala je Mađarska nakon prvih 10 minuta 24:17. U drugom periodu bolja igra Hrvatske koja ovaj period dobija rezultatom 20:11. Na poluvrijeme otišlo se pri rezultatu 37:35 u korist Hrvatske. Nastavak susreta u potpunosti pripada Hrvatskoj koja na kraju slavi ubjedljivu pobjedu rezultatom 84:64.

Hrvatsku u ovom susretu predvodio je Jaleen Smith sa 19 poena dok je Karlo Matković dodao 13. Kod reprezentacije Mađarske bolji od ostalih bili su Zoltan Perl sa 17, odnosno David Vojvoda sa 14 poena.

Francuska je odigrala prijateljski susret sa Belgijom te na kraju ubjedljivo slavila sa 90:71. Parirala je Belgija samo prvih 10 minuta gdje je i imala prednost od 24:19. Nastavak susreta u potpunosti pripada selekciji Francuske koja iz minute u minutu povećava prednost te na kraju slavi i više nego ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Thomas Heurtel sa 13 poena, dok je Rudy Gobert dodao 12. Bolji od ostalih u poraženom sastavu bili su Retin Obasohan sa 14 odnosno Jonathan Tabu sa 13 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi