Bećiragić jasan nakon poraza: Borit ćemo se, imamo šansu i možda možemo na Svjetsko prvenstvo

Nakon utakmice protiv Francuske

Bećiragić jasan nakon poraza: Borit ćemo se, imamo šansu i možda možemo na Svjetsko prvenstvo

E. Oštraković

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je visok poraz na gostovanju kod Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a konačan rezultat bio je 92:56 za domaću reprezentaciju.

Već nakon prvog poluvremena bilo je jasno da će Francuska gotovo sigurno ostvariti pobjedu, a imala je domaća reprezentacija tada prednost od trinaest razlike, a bilo je 40:27.

Međutim, za ovako visok poraz kriva je posljednja četvrtina koju su Francuzi dobili sa čak 33:12, te je utakmica na kraju završena sa porazom od 36 razlike, a konačan rezultat bio je 92:56.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je visok poraz na gostovanju kod Francuske u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a konačan rezultat bio je 92:56 za domaću reprezentaciju.

Nakon utakmice na press konferenciji govorili su selektor Adis Bećiragić, te Ajdin Penjava.

Prvi se obratio selektor Bećiragić, koji je sumirao večerašnju utakmicu.

Oglasi

"Prije svega hvala svima što su nas podržali. Čestitam Francuzima, bili su jako dobri. Bili su agresivni i nismo imali odgovor na to. Oni su to iskoristili, natjerali nas da napravimo 24 tehnične greške i to je prelomilo utakmicu. Falilo nam je sedam igrača i pet košarkaša nam se povrijedilo prije nekoliko dana. Dali smo šansu mladim momcima i to je sve što mogu reći. Borit ćemo se, imamo šansu i možda možemo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Bećiragić.

Kratko se zatim obratio i Penjava.

"Oni su strašan tim. Imali smo mnogo grešaka i nismo igrlai svoju grešku. Mislim da smo se borili do kraja i da možemo dosta naučiti iz ove utakmice", rekao je Penjava.

Selektor je zadovoljan sa ove dvije utakmice, ali nagovijestio je i smjenu generacija.

"Kada pogledamo obje utakmice, zadovoljan sam i svi mi smo zadovoljni. Pogotovo nakon što se desilo ovih dana, a to je nedostatak Halilovića, Sulejmanovića i ostalih. Mislim da smo otvorili vrata novoj selekciji. U kratkom periodu možda zamjenimo određene igrače sa mladim igračima i da krenemo u novi ciklus. Zadovoljan sam", kazao je Bećiragić.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Penjava smatra da ekipa ima šta naučiti iz ove dvije utakmice.

"Kao što je selektor rekao, sve što se desilo mislim da smo pokazali jedan karakter. Svi koji nisu bili tu bili su nam podrška. Naučili smo dosta i rasli smo zajedno kroz ovaj prozor", završio je Penjava.

Top Komentari

hamdi kurtes
Selektor zvani "teleća glava".
1 4
rauber_bh
Neka je i Penava doceko da igra više od minute.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi