Prvi meč nokaut faze donio veliku dramu

Eurobasket

Prvi meč nokaut faze donio veliku dramu

E. Škorić

Košarkaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale Eurobasketa nakon pobjede nad Turskom rezultatom 87:86.

U znaku Francuske protiče prva dionica. Turci su od starta bili u zaostatku, a slično se dešavalo i u drugoj dionici, sve pred kraj prvog poluvremena.

Tada Francuska povećava prednost, imala je i pkus 16, no Turska ipak smanjuje zaostatak i vraća se u igru, pa je na odmoru bilo 43:35 za Francuze.

Imala je Francuska dvocifrenu prednost početkom 3. dionice, ali onda potpuni preokret Turske, koja odlazi na plus osam (57:49).

U četvrtoj dionici rezultatska klackalica. Turci su imali +4, ali je završeno rezultatom 77:77, da bi Francuska u produžetku u pravoj drami ostvarila pobjedu, pa će igrati protiv boljeg iz duela Italja - Srbija.

Rudy Gobert je bio jedan od glavnih igrača Francuske sa 20 poena i 17 skokova, dok je Heurtel s Fournierom dodao po 13.

Kod Turske Tuncer je ubacio 22 poena, a Korkmaz 18 poena. Dvocifren broj poena ubacili su još Sanli 12 i Osman 11.

Turska je bila jako blizu velike pobjede i četvrtfinala, ali Francuska je na kraju ipak pokazala da je u ovom trenutku malo kvalitetnija, ali mnogo iskusnija reprezentacija.

Top Komentari

Chesa
A što se iznervira zbog Turaka - koji glupani.
4 1
Galacticosi
Turci sami sebe pobjedili,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi