Francuski košarkaš umalo ostao bez noge
Foto: EPA

Westermanna sati dijelili od amputacije

Francuski košarkaš umalo ostao bez noge

M. Šljivak

Francuski košarkaš Leo Westermann umalo je ostao bez noge zbog povrede koja ga je zadesila nakon snažnog udarca kojeg je dobio na utakmici u oktobru prošle godine.

Član moskovskog CSKA je završio u bolnici nakon što mu je pukla butna arterija. Ljekari to nisu odmah otkrili i umalo je Francuz ostao bez noge.

"Ljekari nisu napravili dobru dijagnozu. Osjeća sam ogroman bol i narednog jutra sam završio na operaciji. Kada sam se probudio imao sam dvije ogromne rupe na nozi. Hirurg mi je rekao da bi mi morali amputirati nogu da sam zakasnio nekoliko sati", rekao je Westermann.

Francuski košarkaš je nakon operacije pauzirao do kraja januara kada se uspješno vratio na parket.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Izgubio sam mnogo krvi oko litar i po. Bio sam priključen na mašinu koja je isisavala krv iz noge. Hirurg je radio na principu kao kod povreda kod ljudi koje je ujela ajkula. Imao sam ranu široko deset centimetara i nisam mogao da hodam mjesec dana nakon opracije", dodao je Westermann.

Na kraju se srećom po ovog košarkaša sve dobro završilo i on se bez ikakvih posljedica vratio na parket.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi