Gajić i Mersin na korak od senzacije, Venezia na kraju slavi

Double-double učinak bh. košarkašice

Gajić i Mersin na korak od senzacije, Venezia na kraju slavi

M. Šljivak

Košarkašice turskog Mersina pobijedile su na gostovanju Reyer Veneziju 60:65 u revanš meču četvrtfinala Eurocupa, ali su zbog poraza u prvom meču na svom terenu (73:79) ostale bez plasmana među četiri najbolje ekipe.

Velika drama viđena je u duelu ove dvije ekipe. Venezia je bila veliki favorit, ali Mersin je odigrao sjajan meč kojeg na kraju košarkašice ovog tima nisu uspjele pretvoriti u prolaz dalje.

Iako su na minut do kraja imale rezultat koji ih vodi dalje (56:65) popustile su u posljednjim sekundama i Venezia je prošla dalje.

Reprezentativka BiH Marica Gajić (Mersin) ponovo nije bila previše napadački raspoložena, ali je ostvarila double-double učinak. Ubacila je 11 poena, a imala je i 13 skokova.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Hartley sa 19 i Murphy sa 18 poena su vodile Mersin do trijumfa u ovom meču, a kod Venezije je briljirala Williams sa 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije