Gaziantep Nene Markovića izjednačio protiv Galate

Četvrtfinale play-offa za prvaka Turske

Gaziantep Nene Markovića izjednačio protiv Galate

Edmir Škorić

Gaziantep je u drugom meču četvrtfinala play-offa za prvaka Turske savladao Galatasaray sa 79:69.

Prije četiri dana je tim bivšeg bh. selektora Nenada Markovića doživio težak poraz od Galate u Istanbulu, ali se večeras revanširao.

Iako su gosti na startu odmah poveli 5:0 i dobrim dijelom prvog poluvremena imali prednost, na kraju je Gaziantep upisao pobjedu.

Amerikanci Harrison sa 20 i Mckissic sa 19 predvodili su Gaziantep, dok je Jelovac ubacio 14, a Ogut 13 poena. Dvocifreni su još bili Jekiri sa 12 i Vasiliauskas sa 11 poena.

Kod gostiju iz Istanbula Hayes je ubacio 15 poena, a Auguste 12 poena.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Za tri dana igra se majstorica i Galata ima priliku da pred svojim navijačima izbori prolaz dalje.

U polufinale se već plasirao Anadolu Efes. Viceprvak Evrope je sa 2:0 u seriji savladao Banvit, Fenerbahče sa 1:0 vodi protiv Turk Telekoma, dok je Tofas trenutno u prednosti (1:0) protiv Bešiktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti