Košarkaš Warriorsa slomio lakat nakon užasnog pada, svi pričaju o "prljavom" startu Brooksa

Igrač Memphisa je pretjerao

Košarkaš Warriorsa slomio lakat nakon užasnog pada, svi pričaju o "prljavom" startu Brooksa

E. Škorić

Memphis i Golden State odigrali su sinoć svoj drugi meč u četvrtfinalu play-offa NBA lige.

Grizzliesi su sa 106:101 pobijedili Warriorse te su izjednačili seriju na 1:1. Bila je to noć Ja Moranta koji je ubacio čak 47 poena uz osam skokova i osam asistencija.

Ipak, utakmicu je obilježila i teška povreda gostujućeg košarkaša Garyja Paytona II, kojeg je već na startu meča povrijedio Dillon Brooks.

Kada je ovaj krenuo prema košu na polaganje, Brooks ga je opalio po glavi, da bi ovaj na kraju nezgodno sletio na parket i slomio lakat.

"Ovo nije bio fizički start, to je bio prljavi start. Gary je sada u bolnici na snimanju ruke, a Draymond je dobio šavove na licu", rekao je trener Golden Statea Steve Kerr, aludiravši i na udarac laktom koji je Draymond Green zaradio u susretu.

Kerr tvrdi kako je Brooks prekršio kodeks s namjernim faulom, a za sada nije poznato koliko će Payton odsustvovati zbog loma lakta, no činjenica je da ga nećemo tako brzo gledati na NBA parketima...

Top Komentari

King_Kenny
...Greena mi je posebno zao...kad on udara i faulira ne javlja se Kerr...jedan od najprljavijih igraca u ligi.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi