Najluđa faca s terena i reakcija za pamćenje: "Kako da prehranim porodicu s ugovorom od 21 miliona?"
Foto - Instagram

Sprewell kao niko nikad

Najluđa faca s terena i reakcija za pamćenje: "Kako da prehranim porodicu s ugovorom od 21 miliona?"

M. Šljivak

Latrell Sprewell stigao je u NBA ligi 1992. godine kao velika zvijezda univerziteta Alabama.

Sprewell je u najboljim NBA danima ubacivao 21 poen uz gotovo pet skokova i pet asistencija po utakmici, ali više je bio poznat po svom ponašanju van parketa koje je bilo zaista ludo.

Prvo je 1993. godine izazvao tuču sa saigračem Bryonom Houstonom na treningu, zatim i s Jeromeom Kerseyjem, a zatim je 1997. godine počeo daviti trenera Golden State Warriorsa PJ Carlesima jer mu je ovaj prigovorio oko dodavanja lopte.

Sprewell je skočio na trenera, uhvatio ga je za vrat, a kada je ovaj skandal izašao u javnost suspendovan je na 10 utakmica.

Warriorsi su zatim raskinuli njegov ugovor od 32 miliona dolara, a on je zatim otišao u Knickse, da bi karijeru okončao 2005. godine u dresu Minnesote.

Oglasi

31. oktobra 2004. godine Sprewell je dobio ponudu Minnesote za novi ugovor. Tim mu je nudio trogodišnju saradnju vrijednu 21 milion dolara, ali on je smatrao da zaslužuje više i šokirao je sve odgovorom na ponudu.

"Kako ću prehraniti porodicu s takvim ugovorom?", pitao je Sprewell čelnike Minnesote.

Oni su zatim zatražili od njega da pomogne ekipi pristankom na ovaj ugovor kako bi stvorili šampionsku ekipu. Potom je stigao još jedan nestvaran odgovor.

"Zašto bih želio pomoći timu da osvoji titulu? Oni ništa ne čine za mene. Ja sam taj koji rizikuje ovdje", rekao je Sprewell.

On je završio sezonu s Timberwolvesima, ali u NBA ligi više nikad nije zaigrao. Niko mu nije želio ponuditi saradnju, pa se mogao samo uhvatiti za glavu zbog cifre koju je odbio.

Nakon okončanja NBA karijere u kojoj je zaradio više od 100 miliona dolara, imao je dosta problema sa zakonom. Često je hapšen, a potom je ostao bez novca i na računu mu je ostala samo sića. Danas radi u Knicksima kao menadžer za odnose s javnošću.

Sprewell je u NBA karijeri prosječno ubacivao 18 poena po utakmici, a četiri puta je bio izabran na All Star meč.

Top Komentari

realista1982
Najbolji prvi korak NBA lige...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi