George, Durant, CP i Jokić su rekli 'da' i osigurali život kompletnom porodičnom stablu

Period odluke u NBA ligi

George, Durant, CP i Jokić su rekli 'da' i osigurali život kompletnom porodičnom stablu

E. Škorić

Počela je NBA 'pijaca' i za očekivati je neke važne odluke zvijezda američke košarke, mada ih je većina već odlučila. 

Paul George je pristao na četverogodišnji ugovor sa Oklahomom Thunder Cityjem, javlja ESPN-ov izvor. Bilo je dosta govora o tome da bi George mogao da napusti Oklahomu poslije jedne sezone, ali maksimalni ugovor od 137 miliona dolara za četiri godine natjerali su ga da ne ode.

George je bio velika želja Los Angeles Lakersa, gdje je navodno trebao da zaigra rame uz rame s LeBronom Jamesom i Kawhijem Leonardom, ali iz gore navedenog razloga donio je odluku da ostane u Oklahomi.

I Chris Paul je donio istu odluku. Njemu je Houston omogućio 160 miliona dolara za četiri godine. Sjajni playmaker je također bio meta pojedinih NBA ambicioznih timova, no Rocketsi su stavili rampu i Paula zadržali pod svoje.

Kevin Durant je dobio nešto manji ugovor (61.5 miliona), ali dovoljno čvrst da ostane u Golden Stateu, također je objavio ESPN. I Durant je bio čak dio te priče o moćnim Lakersima, ali dobit će 61.5 miliona za dvije godine od Golden Statea i nema potrebe da napušta prvaka.

Sjajni srbijanski centar Nikola Jokić za pet godina ugovora s Denver Nuggetsima inkasirat će čak 146.5 miliona dolara.

Što se 'transfera' tiče, Ersan Ilyasova je iz Philadelphije prešao u Milwaukee i potpisao je ugovor na tri godine, a zaradit će 21 milion. Ed Davis završio je iz Portlanda u Brooklyn Netsima za 4.4 miliona, a radi se o jednogodišnjem ugovoru.

Trevor Ariza odlazi u Phoenix Sunse kod Igora Kokoškova, a za godinu dana dobiće 15 miliona dolara. Derrick Rose se vraća u Minnesotu Timberwolse (2.1 milion za godinu dana). Marco Belinelli se vratio u San Antonio Spurse, a dobit će šest miliona po sezoni, dok bi u Spursima trebao provesti naredne dvije.

Gerald Green će u Houston, Rudy Gay ostaje u Spursima, Omri Casspi u Memphisu, a očekuje se da danas, 1. jula, vidimo još zvaničnih objava.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi