Glen "Big Baby" Davis već napušta Zadar?

Od velikog pojačanja za Zadrane izgleda neće biti ništa

Glen "Big Baby" Davis već napušta Zadar?

Samo par dana po dolasku u Zadar, čini se da je priča bivšeg NBA prvaka Glena Davisa u Zadru završena. Sve je bilo veoma sumnjivo nakon što se jučer nije pojavio na pressici na kojoj je trebao biti predstavljen i na koju je došao najveći broj novinara unazad nekoliko godina.

Kao razlog nedolaska navela se crijevna viroza no to je zvučalo više nego sumnjivo a u opticaju se pojavilo još nekoliko varijanti razloga nedolaska stasitog Amerikanca na pressicu.

Priča ipak ide drugačije.

Davis je Zadranima prvo kazao da je bolestan, zatim se pokušao izvući na nostalgiju da bi na koncu htio izvući veći novac. Prema informacijama iz kluba, Nadzorni odbor i uprava zadarskog abaligaša sinoć su pregovarali s Amerikancem, no jedino što je dogovoreno jest da će se sve znati sutra. Tj. danas.

Prema informacijama s kojima raspolažemo nekadašnji NBA prvak trenutno je na ručku s direktorom zadarskog kluba Željkom Žilavcem.

Zadrani su pritom spremni i na određenu reviziju već potpisanog ugovora i povećanje plaće, pogotovo nakon zelenog svijetla struke.

Da bi se uistinu saznalo što se dogodilo valjalo bi provjeriti i drugu stranu medalje i doći do pogleda iz Davisove perspektive…

No, jedno je sigurno. Umjesto lijepe priče koja je trebala homogenizirati zadarsku košarku 'Big Baby' prijeti da u Gradu košarke napravi – cirkus.

Top Komentari

JogurtVocni
SVIJETLA ?
4 0
Ismet_Hadziosmanovic
Brav
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije