Gobert ostao bez poziva na All Star, ali i bez milion dolara
Francuski centar igra zaista fantastično u dresu Utah Jazza, te je jedan od najproduktivnijih igrača lige (Foto: EPA)

Nema bonusa

Gobert ostao bez poziva na All Star, ali i bez milion dolara

Midhat Šljivak

NBA liga danas je objavila rezerve za predstojeći NBA All Star meč, a najveća nepravda je napravljena prema Luki Dončiću kojeg treneri nisu izabrali, iako je po glasovima navijača to zaslužio.

Također, mnogi vjeruju da je na All Staru svoje mjesto trebao naći i centar Utah Jazza Rudy Gobert.

Među njima je naravno i trener tima iz Salt Lake Cityja Quin Snyder koji je razočaran što Gobert neće putovati u Charlotte.

"Rudy Gobert bi trebao biti All Star. On je jedan od najuticajnijih igrača u ligi. Nije ovo subjektivno, već pokazuje da biranje igrača za All Star ima mana. Odbrana se cijeni u ligi, a kada to treba nagraditi, to se ne uradi. Ponovo samo nagrađujemo napad. Rudy je najbolji defanzivac lige, dobro igra i u napadu, kreira prostor i opet nije ni među rezervama", jasan je Snyder.

Gobert nije samo ostao bez poziva za All Star meč već i bez milion dolara bonusa koje bi dobio da se njegovo ime našlo na popisu.

Bonus neće dobiti ni ako bi se njegovo ime našlo na listi u slučaju u kojem bi zamijenio povrijeđenog igrača.

Rudy Gobert ove sezone ubacuje 15 poena i bilježi 13 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti