Golden State tek nakon produžetka do pobjede nad Lakersima

Durant blizu triple-doublea

Golden State tek nakon produžetka do pobjede nad Lakersima

Ekipa Golden Statea sinoć je došla do svoje 24. pobjede u ovoj sezoni NBA lige i to protiv Los Angeles Lakersa.

Iako su Warriorsi bili veliki favorit uprkos neigranju Curryja, do pobjede u gostima rezultatom 116:114 su došli tek nakon produžetka.

Golden State je nakon prve četvrtine vodio sa 32:24, a na poluvremenu je imao četiri poena prednosti (57:53). Treća dionica je ponudila potpuni egal a završila je vodstvom Warriorsa rezultatom 83:82, da bi u posljednjoj četvrtini Lakersi uspjeli izboriti produžetak.

Imali su Warriorsi 102:97 na minut prije kraja, a onda je prvo Caldwell-Pope postigao trojku, nakon čega je Ingram položio za 102:102. Posljednji šut u regularnom dijelu utakmice imao je Durant koji je promašio trojku, pa je pobjednik odlučen nakon produžetka.

I u dodatnih pet minuta bilo je vrlo neizvjesno, ali su Warriorsi na kraju ipak slavili. Odlučujući koš postigao je Kevin Durant, koji je sedam sekundi prije kraja pogodio za pobjedu 116:114.

Upravo je Durant bio prvo ime utakmice sa 36 poena, 11 skokova i osam asistencija za 41 minutu na terenu. Thompson je imao 17 poena i 10 skokova, dok je Casspi meč završio za 14 poena.

U domaćem timu najviše se istakao Kuzma sa 25 poena, Ingram je postigao 19 i Ball sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi