FIBA čestitala Kanadi plasman na SP, šta je s Bosnom i Hercegovinom?

Još uvijek nema potvrde

FIBA čestitala Kanadi plasman na SP, šta je s Bosnom i Hercegovinom?

A. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je na svom prvom susretu kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo ubjedljivo poražena od Kanade 96:64.

Kanađanke su u svom prvom meču poslije produžetaka izgubile od Japanki, ali su pobjedom nad našim košarkašicama izborile plasman na Mundbasket.

Poslije utakmice stigla je i čestitka FIBA, a uslijedile je i slavljeničko fotografisanje plasmana na završnu smotru najboljih selekcija svijeta u ženskoj košarci.

"Karta za Sydney rezervisana, vidimo se", poručili su iz FIBA Kanađankama putem društvenih mreža.

Na Svjetsko prvenstvo iz svake kvalifikacione grupe idu po tri prvoplasirane selekcije. Od ranije je poznato da je  od turnira odustala Bjelorusija, pa su mnogi prema automatizmu BiH vidjeli na Mundobasketu.

Oglasi

Međutim potvrde o plasmanu na SP još uvijek nema. U našem taboru se nadaju da će se to desiti što prije.

"Nismo bili na evropskoj sceni 22 godine. Prošle godine smo se plasirali na Eurobasket nakon 22 godine. Bio je veliki pritisak, igračice su bile nervozne, ali i problemi sa Bjelorusijom su možda utjecali na nas, čekamo odluku FIBA-e da smo se vjerovatno kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo", rekao je selektor Goran Lojo nakon poraza od Kanade.

No description available.

Na zvaničnoj tabeli naše grupe koju sada čine tri ekipe stigla je potvrđen plasman Kanade na SP, što nije slučaj sa Japanom koji je ranije pobijedio Kanadu. 

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Bosna i Hercegovina u nedjelju igra protiv Japana svoj posljednji meč turnira. Eventualna pobjeda bi značila i vjerovatni plasman na Svjetsko prvenstvo, dok eventualni poraz budi nemire.

Ukoliko izgubimo od Japana za nadati se da FIBA neće upetljati svoje prste te preko noći promijeniti pravila prema kojim bi žrtveno janje bila reprezentacija BiH.

Top Komentari

Ante G.
Motaj kablove, gasi mjesalicu... Cuj sta je. :))))
1 11
19211921
Sad ce oni nas u baraz
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi