Hladan tuš za reprezentaciju BiH u Osaki

Prvi meč u subotu

Hladan tuš za reprezentaciju BiH u Osaki

A. Čaušević

Ženska košarkaška reprezentacija BiH čeka svoj prvi nastup na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo u Osaki.

Jutros je za bh. tabor stigla loša vijest. Naša selekcija je ostala bez jedne od najboljih košarkašice, Marice Gajić.

Članica francuskog prvoligaša Flammes Carolo povrijedila se tokom treninga u Osaki te je, prema prvim ljekarskim procjenama, čeka višesedmični oporavak.

"Nažalost, ostali smo bez Marice Gajić u ovim kvalifikacijama. Povrijedila se tokom treninga, nije bilo nikakvog kontakta s drugom igračicom."

Ovdje u Osaki urađena je i magnetna rezonanca, kako bi se preciznije utvrdio stepen povrede. Ne radi se o obnovljenoj, već o novoj povredi, riječ je o mišiću lijeve potkoljenice."

"Ona će se vratiti u Francusku sutra, osigurali smo avionsku kartu, gdje će nastaviti oporavak. Svi se nadamo da će što prije zaliječiti povredu i ponovo zaigrati", ističe generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Obzirom da je Bjelorusija odustala BiH bi se trebala svakako naći na Mundobasketu, ali zvanične potvrde FIBA-e još uvijek nema.

Naš nacionalni tim tako u Osaki ostaje sa 11 igračica. Prvu utakmicu Zmajice igraju u subotu protiv Kanade.

Top Komentari

Ante G.
Ja ne znam da li se ovo jos negdje na svijetu prati, zenska kosarka. Dajte malo sportskih vijesti, sta je ovo...
0 49
Saray
Ova se uvjek povrijedi, bas čudno
6 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi