Gordić i Budućnost nisu mogli protiv Fenera
Fenerbahče je pokazao šta može kada krenu u punoj brzini. Budućnost je jednostavno pregažena u drugom poluvremenu (Foto: EPA)

Težak poraz ABA šampiona

Gordić i Budućnost nisu mogli protiv Fenera

Midhat Šljivak

Košarkaši Budućnosti poraženi su u 14. kolu Eurolige na svom parketu od turskog Fenerbahčea rezultatom 65:89.

Pružio je prvak ABA lige žestok otpor u prvom poluvremenu jednom od najboljih timova Evrope, ali na kraju ipak nisu mogli stići do još jedne senzacionalne pobjede u Morači i pretrpjeli su uvjerljiv poraz.

Fener je bolje ušao u meč. Vodili su većim dijelom prve dionice nakon koje su imali plus šest (20:26) i činilo se kako ova utakmica ide u jednom smjeru.

Međutim, u samom finišu prve dionice Budućnost radi sjajan posao. Uspjeli su da seriojom od 10:3 u jednom trenutku i preuzmu vodstvo, a na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 40:40.

Ipak, u nastavku je tim Željka Obradovića nezaustavljiiv po Budućnost. Kvalitet je ipak isplivao na površinu i domaći košarkaši nisu mogli napraviti ništa protiv velikog protivnika.

Na kraju je Fener stigao do nove pobjede i čvrsto drži prvo mjesto na tabeli Eurolige.

Goste je do trijumfa vodio Jan Vesely sa 19 poena i devet skokova, dok je Joffrey Lauvergne ubacio 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Sa druge strane bh. reprezentativac Nemanja Gordić je ubacio 11 poena, a najefikasniji kod Budućnosti je bio Earl Clark sa 15 poena.

Olympiacos je na krilima Vasilisa Spanoulisa (21 poen, 8as.) na svom parketu pobijedio Gran Canariju 98:77.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti