Gordić i Budućnost stigli do novog trijumfa

Još jedna veoma dobra utakmica bh. košarkaša

Gordić i Budućnost stigli do novog trijumfa

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras u Morači ljubljansku Olimpiju (88:66) u susretu 17. kola ABA lige.

Vodeći tim na tabeli večeras je bez većih problema stigao do novog trijumfa, a ponovo je jako dobar meč odigrao bh. košarkaš Nemanja Gordić.

Podgoričani su vodili od prve do posljednje minute. Na poluvremenu su imali 12 poena prednosti (45:33), da bi Olimpiju slomili u trećoj dionici (24:9), te su završili posao u ovom meču.

Nisu gosti iz Ljubljane mogli napraviti ništa protiv raspoloženog domaćina i na kraju su im samo mogli čestitati na pobjedi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nikola Ivanović sa 22 poena, a jako dobru utakmicu je odigrao i Nemanja Gordić sa 14 poena i šest asistencija.

Devin Oliver je kod Olimpije meč završio sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi