Gordić: Objektivno bolja ekipa ide u finale

Playmaker Budućnosti nakon utakmice sa Zvezdom

Gordić: Objektivno bolja ekipa ide u finale

D. Rakanović

Bosanskohercegovački reprezentativac i playmaker Budućnosti Nemanja Gordić čestitao je Crvenoj zvezdi na pobjedi i prolasku u finale.

Budućnost je večeras ubjedljivo poražena od Crvene zvezde sa 59:82 u majstorici polufinala play-offa ABA lige.

"Prije svega čestitam saigračima na borbenosti. Čestitke Zvezdi na borbi, objektivno bolja ekipa ide u finale. Teška je bila ova treća utakmica, sa dosta kontakata. Nas je zadesila namjerna greška, pa tehnička, pa Zvezdina trojka. Poslije toga je bilo teško da se vratimo", rekao je Gordić, prenose srbijanski mediji.

Gordića su, kao bivšeg igrača Partizana, vrijeđale pristalice navijača Zvezde, ali je on je rekao da je to sve sastavio dio sporta. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"To je sve sastavni dio sporta. Nisam imao neke gestikulacije prema njima. Oni su gestikulirali prema meni. To je sve OK. Tako je bilo i igračima Zvezde u Podgorici“, zaključio je playmaker Podgoričana.

Gordić je večeras odigrao solidnu partiju postigavši osam poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti