Gordić ponovo briljirao, ali Zvezda uspjela da se vrati

ABA liga, finalna serija

Gordić ponovo briljirao, ali Zvezda uspjela da se vrati

Edmir Škorić

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u drugom meču finalne serije ABA lige protiv Budućnosti sa 69:59.

Budućnost je sinoć bila sjajna i ostvarila je pobjedu u Beogradu, a Podgoričani su i večeras pokazali zašto su u finalu. Opet su hrabro igrali protiv favorizovane Zvezde i to im se umalo opet isplatilo.

Prvi period igre pripao je Zvezdi koja je vodila 17:13, u jednom trenutku u drugoj četvrtini bilo je i plus 10 (29:19), što je bila najveća prednost crveno-bijelih večeras. Ipak, na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 31:31.

Budućnost je 8:0 serijom otvorila drugi poluvrijeme i Zvezda nikako nije uspijevala da uhvati neki dobar ritam, pa je Budućnost održavala vodstvo.

Zvezda je panično djelovala u trećoj dionici, a Budućnost nastavila da igra svoju igru. Ipak, domaći su se malo probudili u finišu treće četvrtine, pa su uspjeli da se vrate (47:48).

U zadnjoj četvrtini velika drama i dosta uzbuđenja, obzirom da su rezultatski ekipe bile uvijek tu negdje i do kraja se moralo čekati na pobjednika.

Ipak, dvije minute prije kraja Zvezda je zaigrala sjajnu odbranu, pa je na kraju uspjela da dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Alen Omić je s 15 poena predvodio Zvezdu, dok je dvocifren bio i Rochestie s 11 poena, Dobrić je dodao 10. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić je briljirao kod gostiju s 22 poena, ali nije mogao sam. Tek mu je Doellman pružio kakvu-takvu podršku s 10 poena, Ivanović je ubacio devet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi