Gordić: Brejk je velika stvar, ali nema mjesta euforiji
Foto: ABA liga

Košarkaš Budućnosti nakon trijumfa u Beogradu

Gordić: Brejk je velika stvar, ali nema mjesta euforiji

Ekipa Budućnosti je uspjela napraviti "brejk" u prvom susretu finalne serije ABA lige savladavši u Beogradu Crvenu zvezdu rezultatom 80:76.

Bh. košarkaš Nemanja Gordić je bio sjajan u pobjedi Budućnosti, te je ubacio 18 poena u Pioniru, ali je nakon velike pobjede poručio da nema mjesta za euforiju.

"Bio je vruć ambijent, u drugom poluvremenu je ionako bilo vruće u dvorani, bili su teški uslovi za igru... Velika je stvar za nas da smo već u prvom meču napravili brejk, ali nema mjesta euforiji. Idemo dalje, sutra je nova utakmica i za Zvezdu i za nas", izjavio je Gordić nakon utakmice u Pioniru, pa "najavio" sljedeću utakmicu serije:

"Naporno je stvarno, mogu slobodno da kažem da nije baš najnormalnije. Ali šta je tu je. Nemamo ni vremena da nešto ispravljamo. Zvezda će sigurno imati motiv da igra još bolje sutra, a nama će ovaj trijumf biti dodatna snaga i motiv".

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Inače, drugi meč se igra već sutra, također, u Beogradu, a serija u petak seli u Podgoricu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi