Poeni kojima su Gordić i Ivanović utišavali prepuni Pionir

Najviše boli uz zvuk sirene

Poeni kojima su Gordić i Ivanović utišavali prepuni Pionir

Budućnost je večeras razočarala prepuni Pionir savladavši domaći Crvenu zvezdu rezultatom 80:76 u prvoj utakmici finalne serije ABA lige.

U pobjedničkoj ekipi su briljirali Nikola Ivanović i bh. reprezentativac Nemanja Gordić. Osim što su bili najefikasniji, pogađali su kada je bilo najvažnije i to uz zvuk sirene.

Nemanja Gordić je susret završio sa 18 poena na svom kontu, a uspio je čak dva puta pogoditi uz zvuk sirene. Prvo je okončao prvu četvrtinu poenima nakon teškog šuta za prednost Budućnosti od 25:22, a sa istekom vremena je pred odlazak na odmor pogodio polaganje u svom stilu i vratio svoju ekipu na -1.

Sa druge strane, sjajni Nikola Ivanović je upisao 20 poena, a svakako je najupečatljivija bila njegova dalekometna trojka na kraju treće trećina za +6 Budućnosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Serija se nastavlja već sutra i to novom utakmicom u Beogradu.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Pojeni se pise debili... ccc
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi