Gordić ubacio 10 poena u porazu Budućnosti u Istanbulu

Eurokup

Gordić ubacio 10 poena u porazu Budućnosti u Istanbulu

E. Škorić

Darussafaka je u prvom meču četvrtfinalne serije Eurokupa savladala Budućnost sa 57:54.

Neočekivano malo poena u Volkswagen Areni u Istanbulu, na kraju je Darussafaka uz pomoć sjajne treće dionice (19:9) ostvarila pobjedu i tri poena zalihe uoči revanša.

Jajuan Johnson sa 17 i Scottie Wilbekin sa 16 poena predvodilo su domaće, dok su se kod gostiju istakli Nikola Ivanović i Danilo Nikolić sa po 12 poena. Bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio je 10 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Lokomotiv je u Kubanju sa 79:74 savladao Gran Canariju. Dmitry Kulagin je ubacio 20 poena u pobjedi Rusa, dok je 17 dodao Mardy Collins, a 12 Brian Qvale.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Nikola Radičević i Xavier Rabaseda su na drugoj strani ubacili po 11, a Gal Mekel dodao je 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi