Gordić ubacio 25 poena u pobjedi Budućnosti

Prijateljski meč

Gordić ubacio 25 poena u pobjedi Budućnosti

E. Škorić

Košarkaši Budućnosti pobijedili su tursku Sakariju sa 81:69 na startu turnira u Brindisiju.

Budućnost je bila na minus sedam poslije prvog poluvremena, pošto je Sakarija vodila 39:32, no u nastavku je podgorički tim ipak došao do pobjede.

Blistao je Nemanja Gordić, koji je ubacio 25 poena (4/8 za tri), 20 je dodao Earl Clark. Po 13 poena dodali su Coty Clarke i Nikolić.

Trener Aeksandar Džikić u Brindiziju nije mogao da računa na reprezentativce Petra Popovića, Suada Šehovića, Nikolu Ivanovića, Filipa Barovića, Milića Starovlaha i Edvina Jacksona.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Podsjećamo, Gordić nije uspio da dođe na okupljanje bh. reprezentacije i itekako se njegov izostanak osjeti. Naša reprezentacija je u četvrtak poražena od Finske, sada joj slijedi duel s Češkom u Skenderiji.

Top Komentari

Gari Garinča
Poruka za Vaš portal, prestanite više pratiti ovog odmetnika.
33 2
big-boss
znaci ko ga ebeee...
26 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi