Gradina slavila na Ilidži i iskoristila poraz Radničkog

A-1 liga FBiH

Gradina slavila na Ilidži i iskoristila poraz Radničkog

S. Mlaćo

Košarkaši Gradine savladali su sinoć Igman sa Ilidže s 65:54 te ostali na vrhu tabele A-1 lige. Od samog početka utakmica košarkaši tima iz Srebrenika nametnuli su svoj ritam igre, a istakla se sjajna odbrana i brza tranzicija u napadu. 

Na poluvremenu je Gradina imala prednost 33:23, a nastavili su košarkaši iz Srebrenika u istom tempu u drugom dijelu. Povećavali su prednost te na kraju slavili zasluženih 65:54.

Hrančić i Golijanin su za goste postigli po 15 poen, dok je Jakupović dodao 11, a Tanasilović 10. Kod domaćih 13 poena Arslanagića, te 10 Arslanovića.

Gradina sada ima tri poena prednosti u odnosu na Radnički koji je poražen od Proma u Donjem Vakufu.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

A-1 liga FBiH:

KK Igman - KK Gradina Srebrenik 54:65 (8:11, 15:22, 11:16, 20:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi