Gradina u sjajnoj utakmici slavila u Areni protiv Čelika
Ekipa iz Srebrenika je u Zenici pokazala da je bez premca u A1 ligi

A1 liga za košarkaše, 19.kolo

Gradina u sjajnoj utakmici slavila u Areni protiv Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i Gradine danas su u zeničkoj Areni odigrali derbi utakmicu 19.kola A1 lige. Na kraju sasvim zasluženo je pobijedila ekipa Gradine rezultatom 67:74.

Gosti su u Zenicu doputovali bez dvojice igrača, dok je Čelik bio lišen usluga ponajboljeg igrača ove sezone Adija Bambura, koji je povrijeđen. U prvom periodu igrala se tvrda košarka s dosta grešaka s obje strane, na kraju prvih 10. minuta rezultat je bio 16:16.

U drugoj četvrtini gosti su pojačali tempo, prije svega protiv danas nezaustavljivog Tanasilovića, koji je bio neumoljiv za odbranu domaćina. Na poluvrijeme se otišlo pri vodstvu Gradine rezultatom 38:28.

U trećoj četvrtini gosti su iskusno čuvali prednost, Hrnčić, Tanasilović i Golijanin nisu dopuštali domaćinu da smanje prednost te je na kraju trećeg perioda bilo 58:48 za ekipu iz Srebrenika. U posljednjih 10. minuta utakmice Čelik je krenuo na sve ili ništa, agresivna odbrana i velika podrška s tribina dovela je Zeničane na minus dva poena razlike 68:66 dvije minute prije kraja utakmice, Ipak Čelik nije imao snage za potpuni preokret i na kraju su gosti slavili sasvim zasluženo rezultatom 74:67 (16::16, 22:12, 20:20 i 16:19) za ekipu Gradine.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U redovima pobjedničke ekipe briljirao je Miodrag Tanasilović s 27 poena i sedam skokova, dok je Zlatko Golijanin postigao 17 poena. U redovima Čelika Armin Avdibegović je postigao 19, Muhamed Gak 15, te Ernes Mešinović 12 poena.

Gradina je danas upisala 17 pobjedu uz dva poraza i ubjedljivo je prva na tabeli, dok je Čelik na omjeru 11 pobjeda i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije