Gran Canaria zvanično odustala od Eurolige, poznato ko će je zamijeniti

Zbog ekonomskih razloga

Gran Canaria zvanično odustala od Eurolige, poznato ko će je zamijeniti

E. Škorić

Gran Canaria je službenim saopštenjem za javnost objavila svoju odluku da neće sudjelovati u sljedećem izdanju Eurolige.

Gran Canaria je odlučila da ne igra Euroligu. Prenio je to klub službenim saopštenjem koje je objavio na svojim stranicama.

Kanarski tim, koji je nakon osvajanja Eurokupa imao mogućnost nastupa u najvišem kontinentalnom takmičenju, aludira na ekonomske razloge odustajanja od nastupa.

"Nakon analize situacije i obavljenog glasovanja Upravni odbor kluba Gran Canaria - Claret SAD jednoglasno je odlučio da prvi tim ne nastupi u sljedećem izdanju Eurolige iz ekonomskih razloga, te da ponovo igra Eurokup", objavljeno je.

Odustajanje kanarinaca otvara vrata Valencia Basketu koji bi sada mogao zauzeti njihovo mjesto.

Marshall Glickman, glavni izvršni direktor Eurolige, koji će svoju funkciju napustiti 30. juna, uzeo je to zdravo za gotovo u neformalnom razgovoru s medijima tokom Final Foura u Kaunasu. Finalist Eurokupa Turk Telekom zatražio je poziv za nastup u Euroligi, ali je njegov zahtjev odbijen.

Gran Canaria je do sredine juna trebala odlučiti hoće li krenuti u Euroligu ili ne, iako će 18 ekipa koje će igrati sljedeće sezone biti poznato tek početkom jula.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gran Canaria je igrala u Euroligi u sezoni 2018/19, ali njihovo iskustvo nije bilo dobro. Završili su na 14. mjestu s 8 pobjeda u 30 utakmica.

Titulu će braniti Real Madrid reprezentativca BiH Džanan Muse, koji trenutno igra play-offa za prvaka Španije i pokušaće preko Joventuta doći do finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi