Grčka zvijer se probudila!

Giannis 'razbio' Novi Zeland

Grčka zvijer se probudila!

Košarkaška reprezentacija Grčke brzo se probudila nakon šokantnog poraza od Brazila te je danas u 3. kolu porazila Novi Zeland sa 103:97.

Grci su u dva meča ispaštali jer MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo nije bio na svom nivou, ali danas se probudio i 'razbio' Novozelanđane.

Novi Zeland se u dosadašnjem toku prvenstva pokazao kao vrlo ozbiljna reprezentacija, pa je i danas bio vrlo blizu izjednačenja, međutimk Grci su odigrali dobvro u u finišu meča te su zabilježili pobjedu.

Ovo je za Grčku drugi trijumf te je prvu grupnu fazu završila na drugom mjestu iza Brazila dok je Novi Zeland treći sa jednom pobjedom i dva poraza.

Najefikasniji kod pobjedničkog tima bio je Giannis koji je ubacio 24 poena, a učinku je dodao i 10 skokova te šest asistencija. U selekciji Grčke su dobri bili još Ioannis Paparetrou sa 16 i Nick Calathes sa 14 poena.

Kod Novog Zelanda najefikasniji je bio Corey Webster koji je ubacio čak 31 poen te je dodao četiri asistencije i tri skoka.

Grčka - Novi Zeland 103:97 (28:19, 23:25, 20:22, 32:31)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Grčka: Giannis 23, Thanasis Antetokounmpo 10, Calathes 14, Papanikolaou 7, Slukas 7, Bourousis 3, Larentzakis 9, Papetrou 16, Printezis 13.

Novi Zeland: Abercrombie 18, Fotu 15, Ili 8, Webster 15, Corey Webster 31, Delany 2, Fotu 15, Loe 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi