Pitinova reakcija na izjavu Ace Petrovića: Giannis to nikada ne bi radio...

Selektor Brazila je bio presretan nakon pobjede nad Grčkom

Pitinova reakcija na izjavu Ace Petrovića: Giannis to nikada ne bi radio...

Jučer je reprezentacija Brazila u dramatičnom finišu slavila protiv reprezentacije Grčke.

Brazilci su na kraju slavili rezultatom 79:78, a nakon meča selektor brazilske reprezentacije Aco Petrović je posebno pohvalio iskusnog Alexa Graciju.

"Znate zašto je košarka predivan sport", upitao je Aco okupljene novinare i nastavio: "Na jednoj strani imate momka od 23 godine, MVP-a NBA lige a s druge strane 40-godišnjaka koji mu je isprašio d**e na terenu".

Petrović je bio impresioniran odbranom koju je Garcia odigrao na vjerovatno najvećoj zvijezdi ovog Mundobasketa, Giannisu Antetokounmpou.

Ovakvi Petrovićevi komentari su, međutim, očigledno zasmetali slavnom američkom stručnjaku Ricku Pitinu, koji je proteklu godinu proveo u grčkom Panathinaikosu.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Brazil pobijedi Grčku šutem sa zvukom sirene i trener se odmah hvali da su isprašili d**e jednom od najboljih igrača na planeti. Jedna od najdražih stvari kod Giannisa mi je ta što on nikad ne bi davao takve komentare. On u sebi nosi veliku skromnost", poručio je Pitino.

Inače, Brazilci su jučer "Greak Freaka" uspjeli limitirati na 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi