Gregg Popovich poslao gospodski odgovor Saši Đorđeviću: Ne obraćam pažnju...
(Foto: EPA)

Selektor SAD-a

Gregg Popovich poslao gospodski odgovor Saši Đorđeviću: Ne obraćam pažnju...

M. Šljivak

"Neka igraju svoju košarku, a mi ćemo našu. Ako se sretnemo, neka im je Bog na pomoći", rekao je nedavno selektor Srbije Saša Đorđević u šaljivom tonu kada su ga pitali o eventualnom susretu protiv SAD-a na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Mnogi vjeruju da je upravo Srbija dovoljno kvalitetna da skine Amerikance sa trona, a sigurno je da bismo gledali itekako zanimljivo duel s obzirom na to da selekcija SAD-a na SP dolazi bez onih najvećih zvijezda.

Selektor ove reprezentacije, legendarni Gregg Popovich, komentarisao je izjavu Đorđevića i u svom stilu je rekao.

"Pitajte Sašu šta je želio reći. Ja na to ne obraćam pažnju. Radim ovaj posao previše dugo, ljudi pričaju, a ja rijetko odgovaram", rekao je Popovich i nastavio je:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"On je sjajan trener, takmičarski nastrojen i velikan evropske košarke. Bio je fantastičan kao igrač, a Srbija ima program koji im je donosio dosta uspjeha u prošlosti", istakao je Popovich.

Stručnjaci već prognoziraju finale SAD - Srbija, jer su ove dvije selekcije i po kladionicama najveći favoriti za osvajanje zlatne medalje.

Top Komentari

zvjezdan10
koji je ovo put da srbi najavljuju pobjedu protiv SAD-a hahah i uvijek budu karani kao sto ce i dalje ,i oni i svi ostale ekipe
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi