O Grobarima i njihovoj posjeti Minhenu danas piše cijela Evropa

Nadmašili sami sebe

O Grobarima i njihovoj posjeti Minhenu danas piše cijela Evropa

E. Škorić

O gostovanju navijača Partizana u Minhenu danas svi pričaju. Oni su bili podrška svojim košarkašima i oduševili cijeli svijet.

Partizan je gostovao Bayernu u meču Eurolige i ako pogledate snimke sa utakmice, dobit ćete dojam da se zapravo igralo u Beogradu, a ne u Minhenu.

Košarkaši Partizana odradili su perfektno meč 24. kola Eurolige i upisali pobjedu, a na tribinama je bilo više gostujućih nego domaćih pristalica.

To nije sve, nekoliko stotina navijača je ostalo i ispred dvorane, jer nije moglo da uđe na tribine, tako da je Partizan sa nevjerovatnom podrškom došao u Minhen.

Andrea Trinchieri, trener Bayerna koji je ranije vodio Partizan, bio je oduševljen navijanjem Grobara.

"Znam šta ovo znači Partizanu i njegovim navijačima. Igrali smo i u Areni Beograd pred njima, tako da nismo bili iznenađeni onim što su priredili ovdje. Oni su najbolji navijači na svijetu. Moram im se pokloniti jer gdje god da dođu, izgleda ovako".

Uz nevjerovatnu podršku, Partizanu ništa drugo nije preostalo nego da odigra fantastičan meč i ostvari pobjedu s kojom nastavlja borbu za play-off.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crno-bijeli trenutno zauzimaju sjajno šesto mjesto sa omjerom 13:11, a petu uzastopnu pobjedu traže u Beogradu protiv Fenerbahčea 23. februara.

Biće to prilika da Željko Obradović suprostavi svoje igračem svom nekadašnjem timu s kojim je osvojio sve živo.

Top Komentari

user1659354598
I onda se tarzanaju ovi nasi MANIJACI I HORDE ZLA,sa ovima iz Srbije ne moze niko,sad hocemo li mi to priznati ili ne to je do nas ali ovo se navijaci sa kojima niko ne moze
3 9
dsimic
Bravo mladicu,izuzetan komentar.
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi