Grude i Čapljina uvjerljivi, Posušje deklasiralo Busovaču
Košarkaši Gruda na svom su parketu opravdali status favorita i savladali drugi tim košarkaša Zrinjskog.

Grude i Čapljina uvjerljivi, Posušje deklasiralo Busovaču

U košarkaškom prvenstvu Herceg - Bosne odigrane su utakmice 3.kola, doduše nepotpunog, a košarkaši Gruda, Čapljine i Posušja su kao favoriti slavili uvjerljive pobjede na svojim parketima. 

U Grudama su snage odmjerili istoimeni domaćin i druga ekipa Zrinjskog. Domaći košarkaši su opravdali ulogu favorita i u izuzetno efikasnoj utakmici slavili sa 94 – 84. Grude je predvodio Željko Leko sa 27 poena za samo 21 minutu dok su Šušak i N.Andrijanić dodali 16 odnosno 15 poena. Kod gostiju su najbolji bili Omar Pajić sa 23 poena i 7 skokova i Karlo Zelenika sa 17 poena.

Čapljina je na svom parketu ugostila košarkaše Ljubuškog. U prvom poluvremenu u kojem su napadi bili na zavidnom nivou gledali smo izjednačenu borbu a onda Čapljina steže u obrani i odlazi sredinom zadnje četvrtine na +20 za krajnjih 94 - 69 . Lužajić je briljirao kod domaćina sa 35 poena dok je Radak dodao 19 a Denis Milinović 18 uz 10 skokova . Kod Ljubuškog najefikasniji je bio Ante Mikulić sa 17 poena.

Posušje je kao domaćin razbilo Busovaču rezultatom 109 - 65. Kod domaćina najbolji su bili Ante Ramljak sa 21 poenom i Begić sa 19 poena i 10 skokova a vrijedi istaknuti odličnu igru 15-godišnjeg Nikole Lebe koji je ubacio 18 poena dok je goste predvodio Gudelj sa 23 poena.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Duel Brotnja i Viteza je na rasporedu u srijedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi