Brotnjo pregazilo Ljubuški, Grude slavile protiv Čapljine
Košarkaši Brotnja ponovno su okupili tim koji može kandidirati za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine

Drugo kolo košarkaškog prvenstva Herceg-Bosne

Brotnjo pregazilo Ljubuški, Grude slavile protiv Čapljine

Odigrane su četiri utakmice drugog kola košarkaškog prvenstva Herceg-Bosne u kojima su do važnih trijumfa stigle ekipe Brotnja i Gruda.

U košarkaškom prvenstvu Herceg Bosne danas su na rasporedu bile tri utakmice.

U prvom susretu, jedan od favorita za ulazak u viši rang Brotnjo je u gostima savladao Ljubuški rezultatom 82 – 53. U redovima gostiju prednjačili su bivši igrači Zrinjskog Branimir Mašić sa 13 i Stipe Planinić sa 11 poena. Kod Ljubuškog je najbolji bio Dragan Dzajić sa 19 poena.

Busovača je na domaćem terenu lakše od očekivanog savladala drugu ekipu Zrinjskog sa 78 – 62. Domaćine su do pobjede vodili Vladimir Gudelj sa 19 poena i Nedim Mešinović sa 11 poena dok je jedini dvoznamenkast kod Zrinjskog bio Karlo Zelenika sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu 1. liga HB:

Posljednji susret ujedno i derbi kola su odigrali Grude i Čapljina. Gosti su od samog početka krenuli silovito i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 25 – 11. U drugoj domaća ekipa dolazi do daha i do poluvremena smanjuje zaostatak na -4. Sredinom treće četvrtine Grude preuzimaju vodstvo. Čapljina je uspjela 5 minuta do kraja utakmice povesti 1 razlike ali onda na scenu stupaju Ivan Šušak i Željko Leko i sa tri vezane trice odvode svoju ekipu do važne pobjede 73 – 66. Upravo je Šušak bio najefikasniji u redovima domaće ekipe sa 23 poena dok je Nikola Andrijanić zabio 19. Kod gostiju su se istakli Milan Lužajić sa 20 poena ( od toga 14 u prvoj četvrtini) i Branislav Radak sa 19 poena.

U četvrtak je Široki 2 pobijedio u gostima povratnika u ligu ekipu Viteza rezultatom 76 – 73

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi