Crna Gora domaćina ostavila bez puta u Berlin, slijedi duel s Nijemcima
Foto: KS Gruzije (Twitter)

Velika pobjeda Crnogoraca

Crna Gora domaćina ostavila bez puta u Berlin, slijedi duel s Nijemcima

Eldar Ganibegović

Reprezentacija Crne Gore posljednja je iz grupe A Eurobasketa koja je izborila plasman u osminu finala.

Crnogorci su večeras u Tbilisiju direktno protiv domaćina Gruzije odlučivali o putniku u narednu fazu i slavili pobjedu rezultatom 73:81.

Bolje meč otvaraju reprezentativci Crne Gore i imaju vodstvo tokom cijele prve četvrtine. Išli su do maksimalnih +6, Gruzija je uspjela stići do 15:15 u jednom momentu, a na kraju je završeno 19:21.

Druga četvrtina donijela je nešto bolju igru Gruzije, barem prividno. Domaći tim uspio je u četiri navrata da stigne u vodstvo, ali od toga je tri puta bilo dva, a jednom jedan razlike, te se na poluvrijeme otišlo vodstvom Crne Gore 35:41 nakon serije 0:7 koju su napravili.

Do kraja meča Crnogorci nisu ispuštali vodstvo, išli su do maksimalnih +9 u posljednjoj četvrtini, te na kraju slavili vrijednu pobjedu.

Oglasi

Crnu Goru je do pobjede s 22 poena i tri skoka predvodio Drobnjak, a pratio ga je Perry s 15 poena, te Dubljević s 10.

Kod Gruzije je McFadden bio najefikasniji sa 16 poena, Sanadze i Shermadini su ubacili po 14 i to jednostavno nije bilo dovoljno da se ide dalje.

Ovom pobjedom Crna Gora se popela i na treće mjesto grupe A preskočivši Belgiju zbog boljeg međusobnog omjera.

Iz grupe A dalje se još kao prvoplasirana dalje plasirala Španija, druga je bila Turska, a četvrta, dakle, Belgija. U narednoj rundi Crna Gora sastat će se 10. septembra protiv selekcije Njemačke. 

Eurobasket, 6. kolo:

Gruzija - Crna Gora (19:21, 16:20; 17:17, 21:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi