Crnogorci sami sebe pobijedili protiv Turske
Foto - FIBA

Eurobasket

Crnogorci sami sebe pobijedili protiv Turske

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Turske savladala je u Tbilisiju Crnu Goru s 72:68 u 1. kolu grupe A na Eurobasketu

Dosta izjednačena košarka viđena je u većem dijelu utakmice, a na kraju je Turska uspjela u finišu da slomi otpor Crnogoraca.

Rezultatska klackalica u prvoj dionici pripala je Crnoj Gori. Boljom završnicom ovog dijela igre naši susjedi stvaraju četiri poena prednosti, 18:14.

Crna Gora je u nekoliko navrata tokom druge dionice imala plus šest. Ipak, potom dolazi do velikog pada u igri ove selekcije što Turska maksimalno koristi.

Izabranici Ergina Atamana su serijom od 12:0 u posljednje tri minute prvog poluvremena prešli u vodstvo i na odmor odlaze s jako dobrih 10 poena prednosti, 41:31.

Crnogorci se međutim nisu predavali. Odličnom igrom u trećem periodu preokreću rezultat u svoju korist, ali ipak popuštaju u finišu i nakon 30 minuta igre Turska je imala prednost od dva poena, 53:51.

Oglasi

Uslijedio je veoma interesantnih 10 minuta košarke. Ekipe su se smjenivale u vodstvu, a na minut prije kraja meča Crna Gora je imala poen prednosti, 68:67.

Posljednjih 20-ak sekundi donosi dosta uzbuđenja. Furkan Korkmaz pogađa za vodstvo Turske 69:68, Crnogorci promašuju napad, a zatim Korkmaz nevjerovatnom tricom zaključuje pobjedu svoje selekcije 72:68.

Shane Larkin je s 18 poena predvodio Tursku do trijumfa, Cedi Osman je dodao 15 a dvocifren je bio još samo Alperen Sengun s 12 koševa.

Kod Crne Gore Bojan Dubljević je ubacio 18 poena, a Marko Simonović 13.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo:

Turska - Crna Gora 72:68 (14:18, 27:13, 12:20, 16:17)

Turska: Larkin 18, Osman 15, Mahmutoglu 9, Korkmaz 9, Sengun 12, Hazer 4, Saybir 1, Bitim, Kabaca, Sanli 4, Tuncer, Osmani.

Crna Gora: Mihailović 6, Simonović 13, Dubljević 18, Popović 7, Perry 8, Vučeljić 4, Ilić, Pavlićević, Radončić 4, Radović 8, Nikolić, Drobnjak.

Top Komentari

SarajFK
Mrsko mi citati gluposti koje je ispisao novinar pa me zanima kako su sami sebe pobijedili? Jesu li zakucavali na vlastiti kos ili sta?
4 0
Adrian
Kakvi turci na guzove, ispadaju u osmini.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi