Zvezda pregazila Krku, Cibona uspješnija od FMP-a

Regionalna ABA liga, 14. kolo:

Zvezda pregazila Krku, Cibona uspješnija od FMP-a

U terminu od 18:00 sati odigrane su dvije utakmice 14. kola regionalne ABA lige.

Seriju pobjeda Crvena zvezda je nastavila u Sloveniji, gdje je kao gost savladala Krku s uvjerljivih 96:66, čime je ostala lider u ABA ligi sa svih 14 pobjeda.

Iako je domaćin tokom sezone pokazao da umije biti nezgodan, naročito u Novom Mestu, na svojoj koži crveno-bijeli to i nisu osjetili. Od samog starta su nametnuli svoj stil i već na poluvrijeme otišli s prednošću od 21 poen razlike, a u nastavku meča su bez većih problema uspjevali održavati prednost i bez većih problema na kraju su upisali trijumf.

U redovima Crvene zvezde najefikasniji je bio Marko Kešelj sa 20 poena, kao i Boriša Simanić sa 18, dok je kod Krke bolji od ostalih bio Jure Balažić sa 13.

Razloga za slavlje imala je i Cibona, koja je bila bolja od FMP-a rezultatom 90:71. Sam start meča nije sugerisao da će zagrebački tim doći do pobjede, pošto je FMP bolje otvorio utakmicu i u prvoj četvrtini imao 11 poena prednosti, ali u nastavku je uslijedio preokret i slavlje za 6. pobjedu u ABA ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Filip Bundović s 22 poena, dok su se kod FMP-a najviše istaknuli Marko Ljubišić te Dominic Gilbert sa po 10.

U 20:00 sati počeo je meč između Zadra i Olimpije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi