HEO uvjerljiv na gostovanju kod Slavije

Prva muška liga RS

HEO uvjerljiv na gostovanju kod Slavije

D. Vejo

Košarkaši HEO iz Bileće savladali su večeras kao gosti ekipu Slavije u Istočnom Sarajevu rezultatom 56:70, po četvrtinama je bilo 12:22, 12:20, 13:17 i 19:11.

Od samog starta meča Bilećani su pokazali dominaciju. U prvom poluvremenu nisu dozvolili domaćinu da se razmaše po terenu. Da su košarkaši HEO bili dominantniji govori i činjenica da su na odmor otišli sa 18 poena razlike, čime su sebi obezbjedili iole miran nastavak meča.

U drugom poluvremenu domaćin se malo budi. Ali dobrom odbranom i sigurnim napadom na krilima Negovanovića gosti iz Bileće privode utakmicu kraju.

Posljednja dionica bila je čista formalnost za HEO. Pa su tako malo usporili, ali su i zasluženo slavili na kraju. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Pavlović koji je postigao 21 koš, dok je to kod gostiju bio Negovanović sa 23 postignuta poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi