Čolan o dešavanjima u Banja Luci: Morat će objasniti neke stvari

Završnica Kupa Bosne i Hercegovine

Čolan o dešavanjima u Banja Luci: Morat će objasniti neke stvari

H. Zilić

Košarkaši Igokee osvojili su Kup "Mirza Delibašić" i došli do još jednog trofeja u bh. košarci.

U finalu Igosi su ubjedljivo savladali Široki sa 93:66 u meču gdje su od samog početka bili bolji rival.

Organizator ovosezonske završnice Kupa "Mirza Delibašić" bio je banjalučki Borac, završnica se igrala u Boriku, a pred sinoćnje finale prilikom intoniranja skraćena je himna Bosne i Hercegovine što je izazvalo lavinu komentara među navijačima i ljubiteljima košarke u našoj državi.

Nakon svih dešavanja kontaktirali smo Generalnog sekretara KSBiH Amera Čolana koji je dao izjavu za naš portal oko dešavanja u Boriku.

"Bit će Upravni odbor da vidimo šta i kako. Domaćini KK Borac će morati objasniti zašto se himna prekinula. Neke stvari se moraju objasniti, a to treba da uradi domaćin turnira. Vidjet ćemo šta će dalje biti", rekao je Čolan za SportSport.ba i dodao:

"Ne trebamo bacati sjenu na Kup i lijepu košarku, o ostalim stvarima domaćin treba da kaže sve jer su oni organizatori turnira."

Ovome dodajmo da se u finalnom duelu kod Igokee istakao Ilić sa 15 poena, Waller je dodao 14, a Talić 12. U redovima Širokog bolji od ostalih bio je Luka Božić sa 18 poena, a jedan manje dodao je Mateo Čolak.

Top Komentari

King_Kenny
...hoce,bas ce tebi objasnjavati...pa oni se ponasaju kako hoce,izadju iz ligaskog takmicenja,ucjenjuju,biraju kad ce igrati i hoce li igrati domacu ligu,a vi im titrate...cudi me da nisu himnu Srbije pustili...
7 1
enko
Ovi sti prijete u sportu i ponasaju se preko kur*a,ono napusticeno takmicenje treba istjerati ,ali sve po pravilniku a ne da cekamo da ucjenjuju pa makar to bio i moj bosnjacki klub.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi