Posušje deklasiralo Zrinjski
HKK Posušje

4. kolo Prvenstva BiH

Posušje deklasiralo Zrinjski

E. Dindić

U prvoj utakmici 4. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše svoj susret odigrali su Posušje i Zrinjski Mostar. Na kraju domaći sastav slavio je ubjedljivu pobjedu rezultatom 93:66. 

Prvih 10 minuta igralo se bez odbrana pa je rezultat glasio 23:22. Drugi period počinje boljom igrom u odbrani košarkaša Posušja koji ovaj period dobijaju sa 24:18, te se na veliki odmor odlazi rezultatom 47:40 u korist domaćih košarkaša.

Treći period donosi potpuni pad košarkaša Zrinjskog što odlično koriste domaći košarkaši te ovaj period dobijaju sa 21:11. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 68:51 u korist Posušja te je pobjednik ovog susreta već bio poznat.

Posljednji period domaći košarkaši koriste priliku da dodatno povećaju prednost, te na kraju slave pobjedu rezultatom 93:66.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Mate Mandić sa 21 poenom, dok je Alan Wiggins dodao 18. Bolji od ostalih u redovima Zrinjskog bili su Antwan Maxwell sa 20 poena, dok je Emir Čerkezović dodao 15.

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi