Posušje odnijelo vrijednu pobjedu iz Mostara
Facebook KK Posušje

15. kolo Premijer lige BiH za košarkaše

Posušje odnijelo vrijednu pobjedu iz Mostara

E. Dindić

Zrinjski je u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkaše na svom terenu dočekao Posušje, te na kraju upisao još jedan poraz na svoj konto rezultatom 89:85. 

Prvi period dobivaju domaći košarkaši rezultatom 22:18. Drugi dio ovog susreta profiće u igri koš za koš, te sa 24:22 ovu dionicu dobivaju gosti iz Posušja. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 44:42 u korist domaćeg sastava.

Gosti iz Posušja i u trećem periodu pružaju dosta bolju igru, pa i ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 26:18. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 68:62 u korist gostiju.

Do kraja susreta gosti uspijevaju da zadrže prednost stečenu u trećem periodu te na kraju upisuju pobjedu rezultatom 85:79.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Posušje u ovom susretu predvodio je fenomenalni Ivica Širić sa 36 poena, dok je Benjamin College postigao 17. Bolji od ostalih u domaćem sastavu bili su Antwan Maxwell sa 19 poena, odnosno Orhan Špago koji je postigao 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi