Pandžini izabranici iz Posušja idu kući pjevajući
HKK Posušje

Nova pobjeda tima iz Bijeljine

Pandžini izabranici iz Posušja idu kući pjevajući

E. Dindić

U posljednjoj utakmici 8. kola prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše Posušje je na svom terenu dočekalo Budućnost i pretrpilo poraz rezultatom 77:64. 

Već nakon 10 minuta igre izabranici Josipa Pandže imali su prednost od 23:10. Drugi period nešto bolja igra domaćeg sastava koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 21:18. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 41:31 u korist gostiju iz Bijeljine.

Nakon odmora ponovo domaći sastav konsoliduje svoje redove te i treći period rješava u svoju korist rezultatom 20:16, te nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 57:51 u korist Budućnosti.

Posljednji period kada su svi očekivali neizvjesnu utakmicu Budućnost ubacuje u brzinu više, te ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 20:13, te na kraju upisuje veliku pobjedu rezultatom 77:64.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u Budućnosti bio je Vojin Ilić sa 22 poena, dok je Milivoje Božović dodao 12 uz 12 skokova. Bolji od ostalih u domaćem sastavu bili su Michael Carter sa 19 poena, dok je Benjamin College postigao 15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi