HKK Široki bez šansi u Novom Pazaru

Uvjerljiv poraz našeg prvaka

HKK Široki bez šansi u Novom Pazaru

Košarkaši prvaka Bosne i Hercegovine HKK Široki večeras su u Novom Pazaru uvjerjivo poraženi od istoimenog domaćina u 15. kolu ABA 2 lige rezultatom 103:87. 

Iako je naš predstavnik u ovaj susret ušao kao lagani favorit, s 10 vezanih pobjeda u svim natjecanjima, domaći tim Širokobriježanima večeras nije ostavio ni promil šanse za pobjedu. 

Široki je bio koliko toliko ravnopravan protivnik u prvoj četvrtini, no sve poslije pripalo je Novom Pazaru koji je sjajnom napadačkom košarkom došao do zaslužene pobjede. Već na poluvrijeme domaćin je otišao s 15 poena viška zahvaljujući sjajnom drugom periodu u kojem je Širokom ubacio čak 30 poena a primio samo 19. 

I u nastavku se igralo efikasno, a ključ pobjede Novog Pazara bila je odlična obrana u momentima kad se ovaj meč lomio, dok s napadom, očigledno nije bilo nikakvih problema. 

Bivši igrač HKK Zrinjski Aleksandar Todorović bio je najbolji u redovima pobjednika s 24 poena a odlično ga je pratio bivši košarkaš Bosne Michael Mallory II s 20 koševa, a u svojim redovima Novi Pazar je imao još 4 košarkaša s dvoznamenkastim učinkom.

Dario Drežnjak i Goran Fiipović zabili su po 18 poena za Široki, dok je Mateo Drežnjak dodao 14 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Novi Pazar: Brunčević 14, Mallory II 20, A. Numanović, Novaković 11, Islamović 8, Todorović 24, Miladinović 1, K. Numanović 1, Muratović, Korać 10, Nešović 11

HKK Široki: Kraljević 11, Filipović 18, Čolak, Zubac 5, Bošnjak, Šušak 3, Karačić 7, Čović, M. Drežnjak 14, D. Drežnjak 18, Damjanović 5, Batinić 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi