Uzbudljiv bh. okršaj u Mejdanu: Sloboda poslije produžetka bolja od Širokog

Meč 6. kola ABA 2 lige

Uzbudljiv bh. okršaj u Mejdanu: Sloboda poslije produžetka bolja od Širokog

A. Čaušević, foto: E. Dindić

Šesto kolo ABA 2 lige donijelo je okršaj bh. timova Slobode i Širokog Brijega. Uzbudljiv i neizvjestan meč u Mejdanu pripao je domaćim rezultatom 88:86.

Gosti iz Hercegovine su vodili većim dijelom meča, ali su domaći sjajnom serijom od 11:0 u posljednjoj četvrtini preokrenuli rezultat i stigli do vodstvo. Tri minute prije kraja su imali prednost 78:73.

Ipak, drama nije izostala jer su Široki Brijeg vratio trojkom Batinića, da bi Zubac sa dva poena donio prednost gostima 78:79. Zatim je Čampara iskoristio jedno slobodno bacanje za izjednačenje. Posljednji napad imali su domaći, ali Gegić nije pogodio polaganje pa se igralo dodatnih pet minuta. 

Dodatnih pet minuta pripalo je igračima Slobode 9:7 koji su tako stigli do drugog trijumfa ove sezone, dok je Široki upisao drugi poraz.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Janjić sa 23 poena, a Gegić i Čampara su dali po 15 odnosno 12 poena. Kod gostiju odlični su bili Batinić sa 26, te Kraljević s 24 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, 6. kolo:

OKK Sloboda - HKK Široki 88:86 (17:21; 21:19; 22:28; 19:11; 9:7)

Top Komentari

Dino_2000
Veceras pratim kosarku u Mejdanu i gledam ekipu Širokog, ni jednog Bosnjaka, vjerovatno ni Srbina,nisam siguran po prezimenima.Zanimljivo i u fudbalskoj ekipi Sirokog je isto.Da li nam to nesto govori?
6 1
kreka
Bravo momci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi