Široki se lako obračunao sa Leotarom

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Široki se lako obračunao sa Leotarom

Košarkaši Širokog porazili su večeras u gostima Leotar sa 85:65 u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gosti su bili favoriti na ovom susretu i nisu gotovo ni u jednom momentu dozvoljavali domaćima da pomisle da mogu nešto napraviti.

Izjednačena je bila samo prva dionica koja je završena rezultatom 22:22, a sve poslije toga pripalo je gostima iz Širokog Brijega.

Ekipa koju s klupe predvodi trener Hrvoje Vlašić dobila je drugu dioniocu sa 17:7, a trećiu sa 25:17 i već tada je bilo jasno da za domaće povratka više nema. Posljednja četvrtina također je pripala Širokom koji je slavio sa 21:19 za konačnih 85:65.

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Mateo Drežnjak koji je postigao 17 poena, dok je Mateo Čolak dodao 13, a Goran Filipović i Jure Zubac po 12. Kod poraženog tima 16 poena je postigao Marko Rikalo.

Široki nakon ovog meča ima omjer devet pobnjeda i dva poraza i nalazi se na diobi prvog mjesta uz Sparse, dok je Leotar ostao na 5. poziciji s omjerom 7-3.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Leotar: Aleksić 11, Rikalo 16, Andrejević 14, Šakotić 12, Marić 1, Milidragović 7, Ninković 4.

HKK Široki: Kraljević 8, Filipović 12, Zubac 12, Drežnjak 17, Naletilić 3, Čolak 13, Susak 3, Drežnjak 7, Damjanović 4, Batinić 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi