HKK Široki u bosanskohercegovačkom derbiju nadigrao OKK Sloboda

Široki prekinuo seriju od dva poraza

HKK Široki u bosanskohercegovačkom derbiju nadigrao OKK Sloboda

Odličnu utakmicu večeras su u okviru 17. kola ABA 2 lige odigrala dva bh. predstavnika u ovom natjecanju HKK Široki i OKK Sloboda, a domaćin je na Pecari slavio zasluženu pobjedu od 98:90. 

Širokobriježani su odmah na startu utakmice dali do znanja gostima iz Tuzle da ih čeka sve samo ne lak zadatak na Pecari. Košarkaši Hrvoja Vlašića u visokom su ritmu otvorili susret i već nakon prvih 10 minuta stvorili 12 koševa razlike. 

U drugom periodu Sloboda je počela dolaziti do daha i prednost Širokog u jako efikasnoj košarci na poluvremenu smanjiti na 50:42. 

Brza košarka s puno ritma i tranzicije nastavila se i u drugom poluvremenu, a opet su Širokobriježani zaigrali nešto bolje pa su uoči posljednjih 10 minuta povratili prednost koju su imali i nakon prve četvrtine. No smogli su Tuzlaci još jednom snage da priprijete, uspjeli su doći na -5 (88:83), no snage za nešto više u ovom meču nisu imali. Široki je sigurno priveo meč kraju i opet se vratio na treću poziciju u ABA 2 ligi. 

Sjajne partije za domaći tim pružili su Filip Kraljević s 28 poena te Mateo Drežnjak koji je ubacio 24 koša. Jure Zubac dodao je 13, a Dario Drežnjak 12 koševa. Slobodu je predvodio Sani Čampara s najboljom ovosezonskom partijom u kojoj je zabio 31 poen a dobri su bili i Gregg sa 17 te Rikić sa 16 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Široki: Kraljević 28, Filipović 8, Čolak, Zubac 13, Bošnjak, Šušak, Karačić 8, Čović, M. Drežnjak 24, D. Drežnjak 12, Damjanović, Batinić 5

OKK Sloboda: Andelija, Gregg 17, Jakupović 2, Janjić, Dedajić, Čampara 31, Tomašević 7, McKnight 6, Manjgafić 2, Rikić 16, Omerović, Grubor 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi