HKK Široki u dramatičnom finišu poražen od Sutjeske
Široki je poražen u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg tijeka sezone (foto: druga.aba-liga.com)

Poraz koji može značiti kraj nadanjima našeg prvaka za plasman na Final Four

HKK Široki u dramatičnom finišu poražen od Sutjeske

HKK Široki poražen je u pretposljednjem 21. kolu ABA 2 lige na domaćem parketu dvorane Pecara od crnogorske Sutjeske rezultatom 80:78 i tako svoje šanse za plasman na Final Four uveliki kompromitirao. 

Ruku na srce, Široki je tek u posljednjem periodu ove utakmice počeo igrati košarku koju zna i umije i koja ga je dovela u poziciju da se bori za završnicu ABA 2 lige. 

Prevođena povremenim reprezentativcem naše zemlje i nekadašnjim MVP-om naše lige Draškom Kneževićem, Sutjeska je pune tri četvrtine diktirala tempo ovog susreta, igrala sjajnu obranu te nije prvaku Bosne i Hercegovine dozvljavala da razvije svoju prepoznatljivu igru.

Ušla je Sutjeska tako u zadnju četvrtinu s velikih +16 i činilo se da su stvari na Pecari gotove. No tada se razigrao Široki i krenuo igrati svoju prepoznatljivu košarku prepunu visokog ritma i puno trčanja a prednost gostiju se počela otapati. 

Na kraju je utakmica ušla u penal završnicu. Na 5 sekundi do kraja imao je Široki malu šansu uraditi nešto no poslije promašenog slobodnog bacanja Đokovića do skoka u napadu došao je najbolji košarkaš gostiju Knežević i priča je bila gotova. Sjajni Knežević utakmicu je završio s 21 košem, Pavličević je dodao 14, Lalović 13 a drugi naš reprezentativac Sejfić 12 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Kod Širokog je najbolju ovosezonsku partiju odigrao Ivan Karačić koji je kao i Knežević zabio 21 koš te je imao čak 15 skokova. Mateo Drežnjak dodao je 17, a Kraljević 12 poena. 

Široki ispred sebe sada ima težak ispit jer u posljednjem kolu igra na Gripama protiv Splita a za 4. poziciju mu treba pobjeda nad domaćinom. Sutjeska za 3. poziciju kod kuće treba savladati beogradski Dynamic koji je odavno bez ikakvih ambicija u ovom natjecanju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi