HKK Zrinjski pobijedio Borac iz Čačka

U 17. kolu ABA 2 lige

HKK Zrinjski pobijedio Borac iz Čačka

Mostarski HKK Zrinjski slavio je večeras u uzbudljivoj utakmici 17. kola ABA 2 lige protiv Borca iz Čačka rezultatom 84:81.

Gosti su bolje ušli u ovaj susret koji su otvorili s 8:1, no domaći tim se pribrao i velikom serijom 17:0 poveo 18:8. Ipak, neugodna i kvalitetna ekipa iz Čačka nije se dala i bh prvak nije se uspio odlijepiti na neku veliku razliku s kojom bi sigurno ušao u nastavak susreta. Na poluvremenu je mostarski tim imao prednost od 48:40.

Nastavak je donio bolju igru gostiju koji su zagrali bolje u obrani te se u zadnju četvrtinu ušlo sa samo pet koševa viška za HKK Zrinjski. Na samom kraju gledali smo uzbudljivu završnicu koju su odlučivala slobodna bacanja. Ključan je bio i nesportski faul na Sokoloviću pola minute prije kraja pri vodstvu Zrinjskog od dva razlike. Na kraju su gosti došli u situaciju da šutiraju za produžetak ali je iz jako teške situacije šut promašio Radovan Đoković.

Marko Ramljak s 19 poena najbolji kod Zrinjskog, dok su Sokolović i Ljujić dodali 16 odonosno 17 poena. Dobru utakmicu odigrao je i Todorović sa 15 koševa i 8 skokova. Goste su predvodili Čarapić s 15 i I. Gavrilović s 14 koševa dok je Majstorović zabio 13 poena.

Dvorana Bijeli Brijeg, 17. kolo ABA 2 lige, gledatelja 400 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Zrinjski: Šutalo 9, Lužaić 5, Petrić, Pajić, Sokolović 16, Golemac, Zlomislić, Todorović 15, Miličević 3, Ljujić 17, Milinović, Ramljak 19

KK Borac Čačak: S.Gavrilović 7, Alikadić, Popović 2, R.Đoković 11, S.Krsmanović, I.Đoković 3, I.Gavrilović 14, A.Krsmanović, Majstorović 13, Prlja 8, Kočović 8, Čarapić 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi