Hrvoje Vlašić: Zaustavimo li Đokoviće bit ćemo bliže pobjedi

Trener Plemića uoči 17. kola ABA 2 lige i gostovanja Borca iz Čačka

Hrvoje Vlašić: Zaustavimo li Đokoviće bit ćemo bliže pobjedi

Pred košarkašima HKK Zrinjskog sutra je utakmica 17. kola ABA 2 lige u kojoj će aktualni bh prvak u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg dočakati Borac iz Čačka.

Na sve probleme s ozljedama i skraćenim rosterom klub je prije par dana donio odluku da se raziđe s kapetanom ekipe Ljubom Šamadanom pa će nakon utakmice s Gradinom kapetanska traka pripasti Marku Ramljaku.

U susret teškoj utakmici s ekipom iz Čačka trener HKK Zrinjski Hrvoje Vlašić kaže slijedeće:

"Borac je ekipa koja se nalazi u dobrom ritmu i još su u igri za Final Four te sam svjestan kako nas sutra čeka iznimno teška i zahtijevna utakmica. Radovan i Ilija Đoković pokretačke su snage Čačana i ako uspijemo minimalizrati njihov učinak imat ćemo šanse za pobjedu" - govori Zadranin na klupi mostarskog tima.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Izrazito su šuterska ekipa i namjeravat ćemo što više sniziti procenat njihovog šuta za tri poena koji im je jako oružje. Bilo bi lijepo kada bi publika prepoznala trenutak i došla u što većem broju da nas podrži, a ja se nadam i vjerujem u našu dobru igru i pobjedu protiv favoriziranog gosta" - rekao je Hrvoje Vlašić.

HKK Zrinjski i Borac igraju sutra u dvorani na Bijelom Brijegu a utakmica počinje u 18h.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi